Bent u getriggerd door een campagne van de overheid? Was het de buurman die trots zijn geslonken energierekening liet zien? Hebt u behoefte ‘iets’ voor een beter milieu te doen? Het maakt niet uit hoe u tot uw besluit bent gekomen om te gaan isoleren; wij juichen het toe en met ons iedereen die geeft om een duurzame wereld met minder CO2 uitstoot.

Afhankelijk van uw woonsituatie kunt u meer of minder isoleren. Woont u in een halfvrijstaand huis of een hoekhuis, dan is er veel winst te behalen. In een tussenwoning of appartement met aan alle zijden buren zijn de mogelijkheden beperkter.

Isolatiematerialen kunt u (laten) aanbrengen in of tegen muren, in, op of tegen daken, in of onder vloeren en tegen plafonds. Verder kunt u natuurlijk isolerend glas laten plaatsen. Sommige buitenmuren zijn dubbelwandig, daar kan perfect isolatiemateriaal tussen. Maar het is ook mogelijk deze van binnen- of buitenzijde te isoleren. Tegen daken kunt u isolatie aanbrengen en daar bijvoorbeeld weer platen over monteren: warm en nog mooi ook. In sommige gevallen kan ook isolatiemateriaal onder de pannen of op het plat dak worden aangebracht. Bij vloeren valt het aan te raden de benedenvloer (begane grond) aan de onderzijde te isoleren of de bodem van de kruipruimte te voorzien van isolatie.

Aanbrengen_Pleister
Sluit Menu