Nu u gaat isoleren en besloten heeft dat al dan niet met een specialist of als handige doe het zelver te doen, komt er nog de keuze voor het isolatiemateriaal. Ook hierbij geldt dat een vakman u kan adviseren over de geschiktheid van materialen, isolatiewaarde, voor- en nadelen, verwerkingseigenschappen etc. Ook de vakhandel geeft voorlichting over de mogelijkheden.

Eigenlijk willen we u maar één boodschap meegeven: welk materiaal u ook kiest, kies voor kwaliteit. Kies voor isolatiematerialen van fabrikanten en leveranciers die voldoen aan strikte eisen op het gebied van veiligheid en rendement. En die serieus werk maken van productontwikkeling en communicatie over verwerking, aanbrengtechnieken en te nemen voorzorgsmaatregelen.

Producenten van isolatiematerialen zijn verenigd in brancheorganisaties. Daarbinnen wordt centraal gewaakt over de kwaliteit van de producten, hun toepasbaarheid en de rendementen. Er wordt speciaal gelet op materiaalveiligheid tijdens zowel het aanbrengen als tijdens de levensloop. De organisaties schrijven ook voor hoe fabrikanten om moeten gaan met de communicatie over het aanbrengen en de daarbij te nemen veiligheidsmaatregelen en voorzorgen.

Schuim
Sluit Menu