Brancheorganisatie van producenten van minerale wol

Nederlandse en Belgische producenten van glaswol en steenwol hebben zich in 1987 verenigd in de Mineral Wool Association Benelux (MWA). Glaswol en steenwol, ook wel minerale wol genoemd, is zeer geschikt voor duurzame warmte- en geluidsisolatie én als brandwering in de woning- en utiliteitsbouw en industrie. De MWA maakt dit met onderzoek en publicaties duidelijk aan professionele gebruikers en consumenten.

Ondanks het feit dat minerale wol een veilig te gebruiken materiaal is, blijkt hierover soms twijfel te bestaan. Dit komt mede voort uit irritatie die kan optreden wanneer men werkt met minerale wol. De sector heeft daarom richtlijnen opgesteld die het comfort en verwerkingsgemak verbeteren. Deze richtlijnen, om klachten zoals jeuk te voorkomen, worden ook gecommuniceerd door middel van pictogrammen op de verpakkingen van minerale wol producten.

De opvallendste kenmerken van minerale wol zijn de uitstekende materiaaleigenschappen en de ruime toepassingsmogelijkheden. Minerale wol is een uit natuurlijke grondstoffen gewonnen product dat bescherming biedt tegen koude en warmte, geluid absorbeert en optimale brandveiligheid biedt. Minerale wol laat zich eenvoudig verwerken en installeren.

www.mineraleisolatie.nl

Sluit Menu