Drukwerk

Keurmerk van bouwbedrijven

 

BouwGarant is Nederlands grootste bouwkeurmerk. De vijftienhonderd aangesloten bedrijven worden door een onafhankelijke instelling periodiek getoetst op vakmanschap, kwaliteit en betrouwbaarheid. BouwGarant is in 1995 opgericht met als doel opdrachtgevers meer zekerheid en vertrouwen te bieden bij het inschakelen van een bouwbedrijf.

Bij BouwGarant kunnen opdrachtgevers voor extra zekerheid kiezen door garantie af te sluiten. Hier kan een beroep op worden gedaan als het bouwbedrijf failliet gaat of gebreken niet worden hersteld. Alle deelnemers van BouwGarant zijn aangesloten bij de Geschillencommissie, opgericht samen met de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis. Ook kent BouwGarant de Quick Scan, een soort rijdende bouwrechter om kleine geschillen snel op te lossen.

Een BouwGarant aannemer beschikt over de juiste diploma’s en verzekeringen, maakt duidelijke afspraken en houdt zich daaraan, heeft een klachtenregeling, doet kwaliteitscontroles, heeft aantoonbare ervaring, geeft garantie en schikt zich naar uitspraken van de geschillencommissie.

www.bouwgarant.nl

Sluit Menu