Garantieregeling voor gevelisolatieprojecten

De Stichting Gevelgarantie zorgt voor financiële en bouwtechnische zekerheid aan opdrachtgevers van afbouw- en stukadoorsbedrijven voor het product (gepleisterde) gevelisolatie. Als binnen de 10-jarige garantietermijn schade optreedt aan gevelisolatieprojecten die onder de garantieregeling vallen, dan zorgt de stichting voor herstel van de schade of voor vervanging. Niet aflopende regeling. Voor gepleisterde gevelisolatiesystemen is onder voorwaarden een verlenging van de garantie op de pleisterlaag mogelijk.

Het fonds zorgt voor garantie op diverse gevelsystemen waaronder alle gevelisolatiesystemen met een KOMO-Attest die worden uitgevoerd door afbouw- of stukadoorsbedrijven met een KOMO-Procescertificaat buitengevelisolatie. Omdat ook de belangrijkste leveranciers van gevelsystemen zijn aangesloten bij het fonds, kan de garantieregeling op bijna alle werken van toepassing zijn.

Met constant toezicht op de kwaliteit houdt de stichting de risico’s, maar ook de premies laag. Bovendien is het fonds onafhankelijk en heeft het geen winstoogmerk. Het is opgezet door vakmensen uit de gevelisolatiebranche, zowel van afbouw- en stukadoorsbedrijven als van systeemleveranciers.

Enkele belangrijke kenmerken: dekking is gebaseerd op de volledige aanneemsom, er komt een reële schadevergoeding, geen tussenpersonen bij schade maar direct contact met materiedeskundigen. Het garantiefonds brengt haar risico’s onder bij een verzekeringsmaatschappij.

De stichting heette voorheen Stichting Garantiefonds Gevelsystemen en Stichting Garantiefonds Gevelisolatie.

www.stichtinggevelgarantie.nl

Sluit Menu